Jak stosować pierzgę?

#jesieńzmiódodkulmy

Jak już wiecie z poprzedniego artykułu, pierzga to jedyne białkowe pożywienie młodych pszczół. Jest ona niezastąpionym źródłem substancji odżywczych, w tym substancji mineralnych. Wiecie też, że zawiera te same substancje co pyłek, ale w innych proporcjach, przez co jest bardziej przyswajalna!

pierzga pszczela

Jakie są właściwości pierzgi?

  • ma wyraźne działanie antybiotyczne w odniesieniu do standardowych drobnoustrojów
  • działanie immunostymulujące
  • działanie odżywcze
  • działanie lecznicze:
    • stabilizuje ciśnienie krwi
    • wskazana przy zapaleniu wątroby
    • pomocna przy niedokrwistości
    • wspomaga kontrolę rozrostu komórek nowotworowych

Jak stosować?

Przyjmuje się, że już pół łyżeczki dziennie wpływa wzmacniająco na układ odpornościowy.

W ramach suplementacji:

  • dzieci 3 – 12 lat – 5 gramów do 10 gramów dziennie (gdzie 5 gramów to jedna łyżeczka)
  • dorośli – 10 gramów do 20 gramów dziennie
  • przyjmować najlepiej około godzinę po posiłku
  • można spożywać w takiej formie w jakiej występuje lub rozpuścić w wodzie (wtedy rozpuszczać najlepiej min. 4 godziny)

W sytuacji, gdy nasz organizm potrzebuje wyjątkowego wzmocnienia, możemy zastosować terapię:

  • czas trwania 1 – 3 miesiące
  • zalecana dawka dwa razy dziennie
  • przyjmowanie: godzina po śniadaniu i godzina po kolacji

PIERZGA W SKLEPIE – KLIK

One Response

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Back to Top