Kanapki w niecodziennym wydaniu? Oczywiście! W połączeniu z awokado, halloumi i miodem rzepakowym kremowanym smakują wybornie!
Jeśli masz ochotę na coś wyjątkowego, co jednocześnie nie wymaga godzin spędzonych w kuchni to mamy dla Ciebie przepis! Te kanapki skradną Twoje serce... i brzuszek ;)
Doskonałe na każdą porę dnia – szybkie, zdrowe i pełne smaku oraz wartości odżywczych.
Kanapki z awokado i halloumi w miodzie rzepakowym
Przepis
Składniki:
2,5 łyżki miodu rzepakowego kremowanego
225 g sera halloumi
2,5 łyżki soku wyciśniętego z cytryny
Dobry chlebek
Awokado
Kilka listków tymianku
Sól
Pieprz
Kanapki z awokado i halloumi w miodzie rzepakowym
Przygotowanie:
Halloumi pokrój w plastry, przełóż do miski. Miód rzepakowy kremowany, sok z cytryny i tymianek dokładnie wymieszaj. Spróbuj i ewentualnie dodaj więcej miodu czy cytryny, wlej do halloumi. Wymieszaj, by każdy kawałek sera był dobrze oblepiony. Przełóż do lodówki na kilka godzin, a nawet na całą noc.
Po tym czasie rozgrzej patelnię, rozłóż halloumi i smaż z dwóch stron, aż będzie rumiane. Kromki chleba posmaruj rozgniecionym awokado, doprawionym solą i pieprzem. Na wierzch rozłóż halloumi, możesz dodatkowo skropić miodową miksturą, jeśli coś zostało i ozdobić świeżym tymiankiem.
Voilà! Smacznego!
Kanapki z awokado i halloumi w miodzie rzepakowym
Po więcej kulinarnych inspiracji zajrzyj do naszych rolek na profilu IG: https://www.instagram.com/miododkulmy/