Powstaje w Dolinie Cybiny
we współpracy pszczół i ludzi

Kanapki z awokado i halloumi w miodzie rzepakowym kremowanym

Opublikowany:
24.06.2024
Autor:a_kulma
Komentarze: 0

Kanapki w niecodziennym wydaniu? Oczywiście! W połączeniu z awokado, halloumi i miodem rzepakowym kremowanym smakują wybornie!

Jeśli masz ochotę na coś wyjątkowego, co jednocześnie nie wymaga godzin spędzonych w kuchni to mamy dla Ciebie przepis! Te kanapki skradną Twoje serce... i brzuszek ;)

Doskonałe na każdą porę dnia – szybkie, zdrowe i pełne smaku oraz wartości odżywczych.

Kanapki z awokado i halloumi w miodzie rzepakowym

Przepis

Składniki:

2,5 łyżki miodu rzepakowego kremowanego

225 g sera halloumi

2,5 łyżki soku wyciśniętego z cytryny

Dobry chlebek

Awokado

Kilka listków tymianku

Sól

Pieprz

Kanapki z awokado i halloumi w miodzie rzepakowym

Przygotowanie:

Halloumi pokrój w plastry, przełóż do miski. Miód rzepakowy kremowany, sok z cytryny i tymianek dokładnie wymieszaj. Spróbuj i ewentualnie dodaj więcej miodu czy cytryny, wlej do halloumi. Wymieszaj, by każdy kawałek sera był dobrze oblepiony. Przełóż do lodówki na kilka godzin, a nawet na całą noc.

Po tym czasie rozgrzej patelnię, rozłóż halloumi i smaż z dwóch stron, aż będzie rumiane. Kromki chleba posmaruj rozgniecionym awokado, doprawionym solą i pieprzem. Na wierzch rozłóż halloumi, możesz dodatkowo skropić miodową miksturą, jeśli coś zostało i ozdobić świeżym tymiankiem.

Voilà! Smacznego!

Kanapki z awokado i halloumi w miodzie rzepakowym

Po więcej kulinarnych inspiracji zajrzyj do naszych rolek na profilu IG: https://www.instagram.com/miododkulmy/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Produkty polecane przez ludzi