Powstaje w Dolinie Cybiny
we współpracy pszczół i ludzi

Pieczone bataty z miodem na ostro

Opublikowany:
21.02.2023
Autor:a_kulma
Komentarze: 0
pieczone bataty z miodem z chili

Przedstawiam Wam dziś pomysł na szybki lunch, ciepłą kolację lub weekendowe śniadanie.

SKŁADNIKI NA 2 PORCJE:

- 2 duże bataty

- miód na ostro z chili (KUPISZ: TUTAJ)

- oliwa z oliwek

- świeży szpinak/rukola /twoja ulubiona zielenina

- ser feta

PRZYGOTOWANIE:

1. Nagrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza.

2. Bataty pokrój na plastry i ułóż na płasko w naczyniu żaroodpornym.

3. W szklance wymieszaj łyżkę miodu na ostro z dwoma łyżkami oliwy z oliwek.

4. Bataty lekko posól i polej mieszanką miodu i oliwy.

5. Piecz przez około 20 - 25 minut.

6. Podawaj z ulubioną zieleniną i serem feta. Jeśli lubisz ostre smaki, możesz dodać miód z chili na wierzch swojego dania.

Smacznego!

miód na ostro z chili

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Produkty polecane przez ludzi