Przedstawiam Wam dziś pomysł na szybki lunch, ciepłą kolację lub weekendowe śniadanie.
SKŁADNIKI NA 2 PORCJE:
- 2 duże bataty
- miód na ostro z chili (KUPISZ: TUTAJ)
- oliwa z oliwek
- świeży szpinak/rukola /twoja ulubiona zielenina
- ser feta
PRZYGOTOWANIE:
1. Nagrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza.
2. Bataty pokrój na plastry i ułóż na płasko w naczyniu żaroodpornym.
3. W szklance wymieszaj łyżkę miodu na ostro z dwoma łyżkami oliwy z oliwek.
4. Bataty lekko posól i polej mieszanką miodu i oliwy.
5. Piecz przez około 20 - 25 minut.
6. Podawaj z ulubioną zieleniną i serem feta. Jeśli lubisz ostre smaki, możesz dodać miód z chili na wierzch swojego dania.
Smacznego!